רישום חברה

הקמת חברה

כל אזרח ישראלי רשאי להקים חברה בע"מ בישראל. תהליך הקמת החברה מתחיל עם רישום חברה בהתאם לתקנון וממשיך אל בחירת סמל מסחרי, ניהול כספים ומשימות רבות נוספות. את הליך רישום החברה יש לבצע בהתאם לתקנות החוק. פועלים בישראל משרדי עורכי דין מיוחדים שעוסקים ברישום חברות.תהליך הרישום כולל חתימה על המון טפסים, קבלת אישורים, תשלום אגרת רישום ועוד. בכדי להימנע מטעויות, קנסות ובעיות משפטיות כדאי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי במהלך התהליך.

תהליך הרישום

בין הטפסים שיש למלא בתהליך רישום חברות ישנם הטפסים הבאים : הצהרת דירקטורים, תקנון חברה, בקשת רישום חברה, הצהרת בעלי המניות ועוד. אגרת רישום החברה נעה סביב 2500 שקלים ולא ניתן לרשום חברה בישראל ללא ביצוע התשלום.בעלי עסקים בוחרים להקים חברה בע"מ בכדי ליהנות מהגנה במקרה של קשיים כלכליים וחובות כבדים. חברה בע"מ רשאית להכריז על פשיטת רגל וליהנות מהסדרי פריסת חובות וכינוס נכסים.

כמה עולה להקים חברה בישראל

בכדי להקים חברה בישראל יש צורך בממון רב ומשקיעים, במקרים בהם כבר יש עסק פעיל ומשגשג ניתן להפוך את העסק לחברה בע"מ בתהליך רישום חברה מהיר. את דמי רישום החברה יש לשלם בכל מקרה של הקמת חברה, דמי הרישום הם כ-2500 שקלים. פרט לדמי הרישום יש לשלם גם שכר עורכי דין, יועצי מס ואנשי מקצוע רבים אחרים. כל ניסיון לקיצור דרך עשוי לגבות מחיר כבר בעתיד. תהליך הקמת החברה מהווה את יסודות החברה ויסודות חזקים מבטיחים לחברה עמידות ויציבות לאורך שנים רבות.

טיפים להקמת חברה בישראל

ניתן להקים היום חברה עם בעל מניות אחד בלבד, בעבר היה צורך בשני בעלי מניות לפחות, כיום התקנה בוטלה ואדם רשאי להחזיק בעצמו בכל המניות של החברה. בעל החברה רשאי לבחור שם לחברה ללא הגבלה, במהלך כל רישום חברה בוחן רשם החברות את זמינות השם ומאשר אותו בהתאם.

במקרים בהם קיים תאגיד גדול או חברה גדולה בעלת אותו שם הרשם לא יאשר את השם אך כאשר בחירת השם נעשית בתום לב ובצורה הגיונית הרשם יאשר וירשום את השם הנבחר. את השם ניתן יהיה לשנות בעתיד בכפוף להגשת בקשה ואישור של רשם החברות. לבעלי עסקים קטנים מומלץ לשקול בכובד ראש את הפיכת העסק לחברה בע"מ. חברות זוכות לשלם תשלומי מס נמוכים יותר בהשוואה לעוסק מורשה ומאפשרות שליטה טובה יותר על החברה ואפשרות נוחה לגיוס משקיעים וחלוקת מניות.